dinsdag 24 mei 2011

Zwolse kunststudenten lanceren vierde editie stripmagazine

Op donderdag 26 mei lanceren de studenten van ArtEZ Zwolle de vierde Oogst, het enige Nederlandse stripmagazine helemaal geproduceerd door studenten. 
De nieuwe Oogst wordt geïntroduceerd door Hanco Kolk, striptekenaar bekend van onder andere S1ngle. Vooraf vindt een lezing plaats van Gert-Jan Pos over de ontwikkelingen van strips in de afgelopen jaren. De lancering vindt plaats om kwart over vier in het Sophiagebouw van ArtEZ Zwolle.

Oogst is ontstaan met de opleiding Comic Design. Deze opleiding is de enige in Nederland die striponderwijs aanbiedt. Oogst verschijnt halfjaarlijks en biedt een podium voor de talenten van de opleiding. Oogst zal worden verkocht op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs die plaatsvind op 28 en 29 mei in de Broerenkerk te Zwolle, en vervolgens in de betere stripboekenwinkels.

Hanco Kolk werd bekend met de jeugdstrip Gilles de Geus, om vervolgens in samenwerking met Peter de Wit de strip S1ngle op zetten, waar recent een televisieserie op gebaseerd is. Kolk geeft ook les aan de opleiding Comic Design.

Gert-Jan Pos zet zich al tijden in voor het weer op de kaart zetten van de strip in Nederland. Hij is intendant voor het fonds BKVB wat zich ontfermt over onder andere de kunstsubsidies voor strips. 

Jongens ! Allemaal komen ! 
Ik heb dan wel geen stripje in Oogst, maar dat geeft alleen maar aan hoe awesome de strips wel niet zijn die er wél in staan ! ;-)

Geen opmerkingen: